Allergieën

Hooikoorts

Wat is hooikoorts en hoe behandelen wij dat?

In alle seizoenen van het jaar komen… planten grassen en bomen tot bloei, het stuifmeel/pollen dat zij produceren verlaten de bloemen om door de wind andere soortgenoten te bestuiven. Deze vruchten kunnen zich dan gaan ontwikkelen en voor nawas zorgen. Dit stuifmeel komt ook in (bijvoorbeeld via mond en neus) en op het lichaam (ogen) van mens en dier terecht. Nu heeft het lichaam twee keuzes. Of accepteren of het als een vijandelijke aanval zien.

Wat is dan eigenlijk hooikoorts?

Hooikoorts is een uiting van een allergische reactie veroorzaakt door stuifmeel/pollen en de verdediging hiertegen door organen in het lichaam. Het lichaam ziet dit als een vijandelijke aanval en dan gaan sommige organen daarop de verdediging in, door deze verdediging ontstaat dan een allergische reactie wat u ervaart als branderige ogen en overvloedige slijmontwikkeling in de neus en eventuele kortademigheid.

Wanneer is de beste tijd om een afspraak te maken?

De beste tijd om een afspraak te maken is op het moment dat de reacties op hun heftigst zijn. Wij zullen er alles aan doen om u nog dezelfde dag te behandelen.

Kan ik dit ook uit voorzorg laten doen?

Nee, als alle organen in rust zijn dan is er niets om tot rust te brengen.


DSC_5288

Hoe gaan wij hier mee om?

Binnen in het lichaam zijn organen aanwezig die de verdedigingsreactie bij hooikoorts aansturen en deze allergie veroorzaken. Wij brengen deze organen tot rust door middel van voet pressure. Dat wil zeggen dat wij drukpunten onder de voeten gebruiken die in verbinding staan met alle organen door middel van energiebanen. Deze worden helaas door onze medische wetenschap niet (h)erkent. Door op bepaalde punten onder uw voet druk uit te oefenen worden deze opstandige organen tot rust gebracht.

Hoelang duurt het voordat ik het effect van de behandeling voel?

Het effect is direct door de cliënt te voelen tijdens de behandeling doordat:
(a) de branderige ogen heel snel zijn verdwenen.
(b) deze meer zuurstof krijgt omdat de neus geen overvloedige slijm meer produceert.

Hoe vaak moet ik deze behandeling ondergaan?

Meestal is 1 behandeling voldoende. Het kan zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit ligt er aan op hoeveel soorten van stuifmeel/pollen uw lichaam een reactie afgeeft. Niet alle soorten grassen, planten en bomen staan namelijk op dezelfde dag in bloei.